"Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του προσοντολογίου των ηθοποιών"

«Είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να κοροϊδέψει τους ηθοποιούς. Το νέο προσοντολόγιο δεν φέρει καμία αλλαγή στη θέση των αποφοίτων των δραματικών σχολών και κυρίως δεν αφορά προσλήψεις στην εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για δήθεν υποβάθμιση των ανώτερων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Δραματικής Τέχνης, όταν στο προσοντολόγιο σήμερα έχουν ακριβώς την ίδια θέση που είχαν και το 2015. Διευκρίνισε δε ότι το 2017, η τότε υπουργός πολιτισμού κα Κονιόρδου προσπάθησε να κάνει μια ρύθμιση που τελικά έκανε χειρότερα τα πράγματα δημιουργώντας μεγαλύτερη σύγχυση στους απόφοιτους των συγκεκριμένων σχολών.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος απαγορεύει την παροχή πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης από ιδιωτικές δραματικές σχολές και είναι υποκριτική και οπισθοδρομική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που συστηματικά αντιτίθεται σθεναρά στην αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μελετά το ζήτημα και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο που να είναι ο πιο κατάλληλος. Κατέληξε λέγοντας πως με το Προεδρικό Διάταγμα δεν υποβιβάζονται οι τίτλοι σπουδών, δεν μεταβάλλεται η ισχύς των διπλωμάτων και ούτε αλλάζει η διαδικασία προσλήψεων αποφοίτων δραματικών σχολών στα σχολεία, στο δημόσιο ή στους εποπτευόμενους φορείς.

https://www.amna.gr/pr-view/275548