"Τραμπισμός α λα Γκρέκα", το τελευταίο αποκούμπι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει προ καιρού οτι είναι ο πολιτικός που έχει υιοθετήσει πλήρως το δόγμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Δεν δυσκολεύτηκε να πει τα μεγάλα ψέμματα της περιόδου 2012-2015 για να ανέλθει στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αυθεντικός εκμαυλιστής. Τα παραδείγματα της στάσης του είναι πολλά.

Η στρατηγική του κ. Τσίπρα, από την ώρα που βρέθηκε στην Αντιπολίτευση, στηρίχθηκε στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή. Καταστροφολογία και λαϊκισμός. Προέβλεπε οτι η χώρα θα καταρρεύσει οικονομικά και υγειονομικά εξαιτίας του κορονοϊού. Ονόμασε “πανδημία Μητσοτάκη” μια παγκόσμια πανδημική κρίση και υπονόμευσε ευθέως τη διαχείρισή της. Την παγκόσμια πληθωριστική κρίση την ονόμασε “ακρίβεια Μητσοτάκη” και ονόμασε “ψίχουλα” τη γενναία οικονομική στήριξη της κοινωνίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. Το γενικότερο κλίμα και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα, πως η κοινή γνώμη είναι ευχαριστημένη απο την κυβέρνηση και γυρνά την πλάτη στις κορώνες του κ. Τσίπρα. Ό,τι και να κάνει, η εικόνα καταστροφής και ισοπέδωσης που προσπαθεί να δημιουργήσει δεν έχει απήχηση στο λαό. Το επόμενο βήμα στο σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι η ευθεία, δίχως κανένα στοιχείο, της αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων και της αξιοπιστίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Επειδή ούτε και αυτή η μεθόδευση φαίνεται να αποδίδει, ο κ. Τσίπρας βάζει σε εφαρμογή το τρίτο και πιο χυδαίο μέρος του σχεδίου του. Έχει αντιληφθεί πλεόν οτι πρέπει να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα του και ξεκίνησε την ευθεία αμφισβήτηση των θεσμών και του εκλογικού αποτελέσματος.

Η τακτική αυτή ειναι απολύτως ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Ο “Τραμπισμός αλά Γκρέκα” είναι το τελευταίο αποκούμπι του κ. Τσίπρα. Χωρίς κανένα στοιχείο υπονομεύει τις εκλογές για να διασώσει τη θέση του. Ό,τι και να κάνει όμως, θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει αυτό που φοβάται περισσότερο: Την ετυμηγορία του ελληνικού λαού!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "tomanifesto", στις 07 Νοεμβρίου 2022