«Τιμώ πάντα τον λόγο μου»

Στην εφημερίδα Political.gr ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης απάντησε σε ερωτήσεις με περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα:  Πως γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τι ομάδα είναι; Τι μουσική ακούει; Ακολουθεί το πλήρες κείμενο. 

 

Η διαδρομή του Τάσου Γαϊτάνη, εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σήμερα και υποψήφιου βουλευτή στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές, αποτελεί την επιτομή της αποδεδειγμένης πιστοποίησης πως υπάρχει… αύριο στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών, που για τα επόμενα πολλά χρόνια θα κληθούν να σηκώσουν την πατρίδα στους ώμους τους. Δεν είναι πολλοί, δυστυχώς, και αυτό αφορά όλους τους πολιτικούς χώρους, για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας το επικοινωνιακό χάρισμα που τον διακρίνει, ανέθεσε στον Τάσο Γαϊτάνη το εξαιρετικά βαρύ χαρτοφυλάκιο της επικοινωνίας των θέσεων και του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας προς τους πολίτες.

Ένας νέος πολιτικός, που κουβαλά 20 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας στην Ιατροβιολογία, σε κάνει να κατανοείς πως εδώ υπάρχει πράγματι κάτι διαφορετικό. Δεν δηλώνει επαγγελματίας πολιτικός, διότι δεν είναι… Είναι,ωστόσο, αριστούχος διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και από το 2003 εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά, ως υπεύθυνος του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ενώ το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του ειδικού λειτουργικού επιστήμονα, στη βαθμίδα B’, αντίστοιχη του αναπληρωτή καθηγητή, με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και είναι αξιολογητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορα προγράμματα.

Έχει σημαντική επιστημονική δραστηριότητα με πλήθος επιστημονικών άρθρων και ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια. Για αυτό και δηλώνει πως αισθάνεται απόλυτα τυχερός που κατόρθωσε στη ζωή του να κάνειτο χόμπιτου επάγγελμα. Κι όμως, παράλληλα με μια τεράστια επαγγελματική καταξίωση, κατόρθωσε να συνδυάσειτην ενασχόλησή του με τα κοινά. Ως φοιτητής ήταν μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ καιτο 2006 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με την εκλογή του ως δημοτικoύ συμβούλου στον Δήμο Καλλιθέας το 2010 καιτο 2014, όταν και εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάσος Γαϊτάνης εμφανίστηκε το 2015, ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΕΦΕ που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών από τις οποίες θα αναδεικνυόταν ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ενώ με απόφαση του αρχηγού της ΝΔ, τον Γενάρη του 2016 ορίστηκε γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και από την 1η Αυγούστου του 2019 εκτελεί με μεγάλη επιτυχία χρέη εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η έναρξη της γνωριμίας του με τον σημερινό πρωθυπουργό μάς γυρίζει πίσω στο μακρινό 2003. Τότε, φίλος του, που ήταν ταυτόχρονα και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε τη σύσταση, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σχέσης αλληλοεκτίμησης που με τα χρόνια «έδεσε» σε βαθμό εμπιστοσύνης τέτοιο, ώστε ο πρωθυπουργός να αναθέσει στον Τάσο Γαϊτάνη το επικοινωνιακό «πηδάλιο» της Νέας Δημοκρατίας. Κοινός τόπος σύνδεσης των δύο ανδρών η Καλλιθέα, αφού την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τον Μάιο του 2003 ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε στο πατρικό σπίτι του Τάσου Γαϊτάνη, κάτι που δεν παραλείπει να αναφέρει σε κάθε του παρουσία στην Καλλιθέα.

Το «μικρόβιο» της πολιτικής ο Τάσος Γαϊτάνης το κόλλησε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ, συμμετείχε, ωστόσο, ενεργά στα κοινά. Μέλος μιας παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας με τη μητέρα του να ασχολείται με την ανατροφή της αδερφής του και του ιδίου… Ως παιδί συνειδητά επέλεγε να διαβάζει εφημερίδες και να παρακολουθεί πολιτικές συζητήσεις, φτάνοντας στην εφηβεία, όπου ξεκάθαρα πια απέκτησε την πεποίθηση πως η Νέα Δημοκρατία ήταν ο χώρος που εξέφραζε τις δικές του πολιτικές απόψεις για την καλύτερη προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας. Η ένταξή του στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ έβαλε απλώς το «νερό στο αυλάκι» για όσα ακολούθησαν.

Η καταγωγή του, από τις Θαλάμες της Δυτικής Μάνης…Ο ίδιος δεν κρύβει πως λατρεύει να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Στούπας. Εκεί ηρεμεί, στοχάζεται και απολαμβάνει το υπέροχο τοπίο. Όμορφες εφηβικές αναμνήσεις, ωστόσο, έχει και από τις καλοκαιρινές διακοπές του στην παραλία της Αυλίδας. Φιλίες, έρωτες, πολλά γέλια… Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είναι «ανοιχτό βιβλίο».

Σταθερός, δεν αλλάζει εύκολα τις συνήθειές του, προτιμά την ήσυχη οικογενειακή ζωή, δίπλα στην επί 15 χρόνια σύζυγό του, Βέρα Κριεζή, με την οποία είναι μαζί από τα φοιτητικά τους χρόνια, και στις δύο υπέροχες κορούλες τους, τη Νατάσα και τη Δήμητρα. Κι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο Γαϊτάνης έχει να λέει για τη Βέρα, «έχει μεγάλη υπομονή», αποδίδοντάς της το ευχαριστώ για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που του προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Η ατάκα που λέει συνέχεια είναι η ακόλουθη: «Τιμώ τον λόγο μου». Και αυτό δεν το έχει αμφισβητήσει ποτέ κανένας για τον Τάσο.

Το πιο ευχάριστο γεγονός της ζωής του δεν είναι άλλο από την παρουσία του στη γέννηση της μεγάλης του κόρης. Από την άλλη, η απώλεια του πατέρα του τον συγκλόνισε βαθιά. Το σπίτι του είναι, όπως λέει, το ησυχαστήριό του. Ο καναπές και τα βιβλία του, αυτά που τον ξεκουράζουν από την ένταση και το στρες της ημέρας.

Χόμπι του; Αρκετά. Ποδόσφαιρο, κολύμπι, ψάρεμα με καλάμι, τα βιβλία ιστορίας και οι βιογραφίες. Αγαπημένη ομάδα; Ο Ολυμπιακός… Ελεύθερος χρόνος για να τα απολαύσει; Ελάχιστος… Του αρέσει, ωστόσο, να περνά ποιοτικό χρόνο εκτός από την οικογένεια και με τους φίλους. Και σε αυτόν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μουσικά «ψηφίζει»… ελληνικά. Μάνος Χατζιδάκις και Διονύσης Σαββόπουλος από τους παλιούς, Αντώνης Ρέμος από τους νέους. Λατρεύει την τζαζ και τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα…

Η απάντηση που δίνει σε όσους τον ρωτούν για τα μελλοντικά του σχέδια είναι: «Προσεύχομαι για υγεία». Τον εκνευρίζουν η ασυνέπεια και η έλλειψη επαγγελματισμού, τον κουράζει ο συμβιβασμός των ανθρώπων με το μέτριο. Φίλους έχει πολλούς, φίλους ζωής, όπως τους χαρακτηρίζει ο ίδιος από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, με τους οποίους κάνει σήμερα παρέα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετρά και νέους φίλους. Ο Τάσος Γαϊτάνης πιστεύει ότι η πολιτική «δένει» τους ανθρώπους. Για αυτό και θα κάνει διαρκώς νέους φίλους…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2023