Συνέντευξη στο North Radio 98,0 Θεσσαλονίκης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Radio North 98,0 και στους δημοσιογράφους Χρ. Τσαλικίδης και Στ. Οραήλογλου.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «το καλάθι του νοικοκυριού» κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ο κόσμος την αντιμετωπίζει ως ενδιαφέρουσα. Πρόσθεσε δε πως φιλοδοξεί να βοηθήσει στο να συγκρατηθούν οι τιμές σε μια σειρά βασικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός μεταξύ των super market.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο μέτρο, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι σήμερα έχουμε μια κακή αντιπολίτευση, η οποία καταστροφολογεί και κρίνει προτού δει αποτελέσματα. «Θα έλεγα να δώσουμε λίγο χρόνο σ’ αυτή την πρωτοβουλία και εδώ θα είμαστε να την αξιολογήσουμε. Θα δεχόμουν και την κριτική της αντιπολίτευσης αρκεί να είχε αντιπρόταση», σχολίασε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης πως βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον παγκόσμιου πληθωρισμού και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Παράλληλα αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν γίνει από την αντιπολίτευση για οριζόντια μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι αυτά τα μέτρα δεν έφεραν το αναμενόμενο όπου εφαρμόστηκαν και οι μειώσεις δεν πέρασαν εξ’ ολοκλήρου στον καταναλωτή. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως οι οριζόντιες μειώσεις δημιουργούν μεγάλη τρύπα στα δημόσια έσοδα, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί από δανεισμό, σε μια περίοδο που, εξαιτίας του πολέμου, τα επιτόκια είναι υψηλά. «Είδαμε και το παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι αγορές την τιμώρησαν και αυξήθηκαν τα επιτόκια», επισήμανε.

Κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και να αποφεύγουμε την ανεύθυνη τακτική της αντιπολίτευσης που το μόνο που κάνει είναι να τάζει σε όλους τα πάντα, αλλά όταν βρέθηκε σε θέση ευθύνης αύξανε τους φόρους.