“Στο ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν το σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης και την απουσία στοιχείων”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Κολοκυθά, όπου τοποθετήθηκε για την τρέχουσα επικαιρότητα. 

Ξεκινώντας την παρέμβαση του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών, τονίζοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά ομολογούν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά και τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπόθεση. "Χθες η κυρία Φωτίου επιβεβαίωσε στο ακέραιο και αιτιολόγησε γιατί συμβαίνει αυτή η υπόθεση", σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να καταλήξει σε συμπεράσματα. 

Παράλληλα επισήμανε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει ότι η ΕΥΠ  θα κάνει τη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα να προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Για το λόγο αυτό πρόσθεσε ότι χθες η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να λύσει εκκρεμότητες και θεσμικά κενά δεκαετιών. 

Αντίθετα, δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα, ενώ μειώθηκαν οι ποινές για τα κακόβουλα λογισμικά και μετατράπηκαν από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές πράξεις. Κλείνοντας την παρέμβαση του υπογράμμισε ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. "Εμείς θέλουμε όλα να στο βγουν στο φως, να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για αστοχίες που υπήρχαν", Δυστυχώς, υποστήριξε ο κ. Γαϊτάνης, ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στην αδιέξοδη ατζέντα της αντιπολίτευσης που καταρρέει από τα ίδια της τα στελέχη.