"Στο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, απαντάμε με μετρήσιμα αποτελέσματα"

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο ONE Channel και στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα.

Αρχικά κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι απέναντι στο πλούσιο και μετρήσιμο με απτά αποτελέσματα κυβερνητικό έργο των τελευταίων 3,5 ετών, η αντιπολίτευση αντιτάσσει την σκανδαλολογία. «Η σκανδαλολογία είναι το όπλο εκείνων που δεν έχουν τι να προτάξουνε στο δημόσιο διάλογο, που δεν έχουν προγραμματικές θέσεις και που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και για τις μεγάλες κρίσεις που 3,5 χρόνια τώρα, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με το χθες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε την ανεργία στο 17,6% και σήμερα έχει πέσει περισσότερο από 5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί, 250 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εξαγωγές φθάνουν στο 40% του ΑΕΠ. Πρόσθεσε δε ότι το 2023 αναμένεται το ΑΕΠ να είναι αυξημένο κατά 45 δις, σε σχέση με το 2018. «Σ’ αυτές τις δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες η Ελλάδα αναπτύχθηκε το 2022 με το διπλάσιο ρυθμός από τον μέσο όρο της ευρωζώνης ενώ και το 2023 θα αναπτυχθεί με το τριπλάσιο», υποστήριξε. Συμπλήρωσε δε ότι η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης στηρίχθηκε με βιώσιμο τρόπο από την αναπτυσσόμενη οικονομία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το ίδιο διάστημα η Οικονομία αναβαθμίστηκε 11 φορές.

Σε σχέση με το ζήτημα των φαρμάκων τόνισε ότι σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο, ακόμα κι αυτές που έχουν ακριβότερες τιμές φαρμάκων από τις δικές μας, εμφανίζονται πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες γιατί έχουμε μια ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία» εξήγησε και σημείωσε πως γίνεται ότι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Κλείνοντας την παρέμβασή του και μιλώντας για τις προσεχείς εκλογές υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και είναι προς το συμφέρον της να έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθύμισε δε πως ότι υποσχέθηκε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα, το έχει κάνει πράξη μετεκλογικά. «Ποτέ άλλοτε μέσα σε μια κυβερνητική θητεία δεν έχουν ψηφιστεί 337 νομοσχέδια. Νομοσχέδια με ισχυρό αποτύπωμα που έχουν βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», κατέληξε.

https://www.amna.gr/pr-view/276066