Σε περίπου δύο μήνες θα διεξαχθεί το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το τέταρτο επι προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονική στιγμή όπου το κόμμα μας έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Το γεγονός αυτό καθιστά το συνέδριο διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Τώρα δε χρειάζεται να εξαγγείλουμε ή να επικαιροποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να θέσουμε τους στόχους και τις φιλοδοξίες του μέλλοντος και να υπογραμμίσουμε οτι το κόμμα μας παραμένει ανοιχτό στην κοινωνία, δίνοντας βήμα και λόγο στους πολίτες να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Η διαρκής επικοινωνία με τους πολίτες και την κοινωνία ήταν προεκλογικά το μεγάλο όπλο της Νέας Δημοκρατίας. Αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες των πολιτών και μπορέσαμε να απαντήσουμε στα ζητήματα που μας έθεσαν. Είναι προφανές οτι δεν τους πείσαμε όλους και πολλοί μας ψήφισαν με επιφύλαξη. Βλέπουμε όμως σήμερα οτι καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι έχουμε πετύχει. Αντίθετα αυξάνει τις ευθύνες, τόσο του κόμματος, όσο και της κυβέρνησης.

Το συνέδριο λοιπόν είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία να δείξουμε σε όλους οτι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας. Όχι επειδή κέρδισε τις εκλογές, αλλα γιατί μπορεί να εκφράσει τους πολλούς, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς τους και να σηματοδοτήσει καλύτερα απο οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο την Ελλάδα της κοινής λογικής και της κανονικότητας.

Εμείς έχουμε ένα και μόνο στόχο. Να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη των ιδεών και της νεωτερικότητας. Να είμαστε η Νέα Δημοκρατία της ευθύνης, αλλά και η παράταξη της καινοτομίας και της προοπτικής.

Του Τάσου Γαϊτάνη
Εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

https://www.protothema.gr/blogs/tasos-gaitanis/article/932151/sunedrio-tis-nd-parathuro-sto-mellon/