"Πως ξέρει ο κ. Τσίπρας τα έξι ονόματα;"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε στο ATTICA TV και στους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Γιώργο Χουδαλάκη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο των κατηγοριών του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα των επισυνδέσεων, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με αυτά τα γεγονότα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε από το καλοκαίρι και μετά πρωτοβουλίες με τις οποίες άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των νόμιμων επισυνδέσεων και αναβαθμίστηκε η λειτουργία της ΕΥΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 8 Δεκέμβριου του 2022, στη Βουλή, είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένο υπουργό και στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι παρακολουθούνται. Με αφορμή αυτό το γεγονός έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. «Πως γίνεται ο κ. Τσίπρας να γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται; Από που έχει την ενημέρωση για τα έξι ονόματα που ανέφερε στη Βουλή; Συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή της ΑΔΑΕ τα έξι ονόματα; Έχει πάρει την άδεια των έξι προσώπων να τους αναφέρει ή παραβιάζει το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα; Πως γίνεται πράγματα που δεν ξέρει ο Πρωθυπουργός, να τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;».

Πρόσθεσε δε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην απόλυτη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη δυνατότητα της να ρίξει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση. Αντίθετα υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που απαξίωνε της ανεξάρτητες αρχές, το κόμμα που προσπάθησε να στήσει διαγωνισμό για τηλεοπτικά κανάλια και το οποίο είναι υπόλογο για δυο πρώην υπουργούς του που είναι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για καθεστωτική.