"Οι πολίτες να μας εμπιστευτούν εκ νέου για να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει σταθερότητα και πρόοδο"

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα Αθηνών, κ. Τάσος Γαϊτάνης παραχώρησε συνένετευξη στο indicator.gr και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου.

Κύριε Γαϊτάνη, γιατί οι πολίτες να επιλέξουν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές στις 21 Μαΐου;

Ας δούμε αρχικά τι καταφέραμε κατά την περίοδο της διακυβερνησής μας. Αδιαμφισβήτητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε αποτελεσματικά όλες τις εξωγενείς κρίσεις και υλοποίησε μέχρι κεραίας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ειδικότερα, μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές, προσελκύσαμε ξένες επενδύσεις,  δημιουργήσαμε 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Στην Παιδεία, το νέο σύγχρονο σχολείο είναι ήδη πραγματικότητα, με νέα προγράμματα σπουδών, με 25 χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς, με επέκταση του ολοημέρου και με αξιολόγηση. Από την άλλη, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το Μεταναστευτικό, θωρακίσαμε τα σύνορα μας, ενισχύσαμε την Εθνική Άμυνα, επιλύσαμε εκκρεμότητες ετών με γειτονικές χώρες (οριοθετήσεις ΑΟΖ) και ισχυροποιήσαμε τη θέση της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, το κράτος συνεχίζει να ψηφιοποιείται με το gov.gr να προσφέρει σήμερα 1.500 υπηρεσίες, ενώ ενισχύσαμε και το κοινωνικό κράτος. Θεσμοθετήσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίες για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ και τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια και σταθήκαμε στο πλευρό της κοινωνίας την περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίση.

Μπορώ να συνεχίζω να σας αναλύω όλα όσα πετύχαμε, αλλά θεωρώ πως οι πολίτες γνωρίζουν. Με εχέγγυο τα μετρήσιμα αποτελέσματα των τελευταίων τεσσάρων ετών ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν εκ νέου και να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει την απαιτούμενη σταθερότητα και πρόοδο.

Ως κόμμα έχετε κάνει ξεκάθαρο πως στόχος σας είναι η αυτοδυναμία, ωστόσο εξετάζετε τη δυνατότητα σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα;

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θέλουμε να έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σ’ αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα αναδείξουν το κόμμα που θέλουν να κυβερνήσει τον τόπο και ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία.

Άρα, αυτή είναι η κάλπη που θα προσδιορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις για την αυτοδυναμία. Το αν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι πολίτες στις δεύτερες κάλπες. Σε κάθε περίπτωση τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι η παραταξή μας είναι η πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη του τόπου και αισιοδοξούμε για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασική προτεραιότητα στη νέα τετραετία είναι η βελτίωση των απολαβών των εργαζομένων. Με ποιες πολιτικές θα το επιτύχετε αυτό δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα;

Πράγματι, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός μας για την επόμενη τετραετία είναι η αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25%, καθώς και η αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει νέα αύξηση 3% έως 4% στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που η ανεργία πέσει κάτω από το 10%, ήδη με βάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Μάρτιο βρίσκεται στο 10,9%, θα ξεπαγώσουν και οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα.

Για να γίνει εφικτή η αύξηση των απολαβών χρειάζεται η οικονομία μας να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 3% και πάνω ετησίως τα επόμενα έτη. Αυτό θα συμβεί με διπλασιασμό των δημόσιων επενδύσεων και συνολική αύξηση των επενδύσεων κατά 70%, με τη αύξηση των εξαγωγών, με εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για τη βιομηχανία, με την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τέλος με τη δωδεκάμηνη τουριστική περίοδο.

Τι απαντάτε στις αγωνίες ενός κατοίκου του Νοτίου Τομέα που βλέπει την περιοχή να αναπτύσσεται αλλά, ο ίδιος να ανησυχεί για την καθημερινότητά του;

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι  ο Νότιος Τομέας είναι η καλύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της χώρας. Το Ελληνικό, ο Υμηττός, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο Τουρισμός, τα Πανεπιστήμια, οι χώροι Πολιτισμού, οι μαρίνες Αλίμου και Φλοίσβου και οι επεκτάσεις του Μετρό είναι κάποια από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ο Νότιος Τομέας αποτελεί ήδη το νέο τοπόσημο της Αττικής.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολιστικό σχέδιο μεταξύ κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων και τοπικών κοινωνιών για να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και να τα μετατρέψουμε σε όφελος για όλους. Είναι βέβαιο ότι τα έργα που πραγματοποιούνται και οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας, επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ θα συμβάλλουν και στην αναθέρμανση της οικονομίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η αρχή έχει γίνει και οι ευκαιρίες που μας δίνονται είναι εδώ και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

https://indicator.gr/o-t-gaitanis-sto-indicator-gr-oi-polites-na-mas-empisteytoyn-ek-neoy-gia-na-synechisei-i-ellada-na-echei-statherotita-kai-proodo