"Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ψεύδη, διότι μόνο αυτό ξέρει να κάνει”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε, ότι πάρα τις «υποτιθέμενες» αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο που να συνδέει την κυβέρνηση με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Παράλληλα πρόσθεσε ότι εδώ και 3,5 χρόνια είναι συνεχής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει  τον Πρωθυπουργού με ασύστολα ψέματα. «Το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει την περίοδο της υπόθεσης Νοvartis, όπου ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κατέληξε ως μία σκευωρία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι ως απάντηση σε όλα όσα διακινούνται, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει και θα είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που θα φέρει θεσμικές πρωτοβουλίες σχετικά με την κατάργηση κυκλοφορίας και λειτουργίας αυτών των κακόβουλων λογισμικών. Ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε πως επειδή η χρήση των λογισμικών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, θα πρέπει και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να βρεθούν κοινές συντεταγμένες μεταξύ των χωρών για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι σωστό στο δημόσιο διάλογο να μένουν θολά ερωτήματα, όμως αυτά διευκρίνισε ότι δεν ξεκινούν από την κυβέρνηση. Υποστήριξε δε ότι σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να ερευνήσει το βάθος των «υποτιθέμενων» καταγγελιών, σημειώνοντας όμως πως και αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες θα πρέπει να δώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα τους.

https://www.amna.gr/pr-view/272152