"Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται σε οποιοδήποτε μέτρο βοηθά την κοινωνία"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Κολοκυθά, όπου αναφέρθηκε στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης ερωτώμενος για την επιδοματική πολιτική, διευκρίνησε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι απολύτως αναγκαία σε αυτές τις συνθήκες. Όπως υποστήριξε, σήμερα βρισκόμαστε σε δυσκολία εξαιτίας της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και όχι από τις πολιτικές τις κυβέρνησης. Αντίθετα τόνισε πως τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως είναι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, το καλάθι του νοικοκυριού, η αύξηση του κατώτατου μισθού, δύο φορές το 2022 και μια το 2023, μετριάζουν τις συνέπειες της ακρίβειας. Το αποτέλεσμα είναι ο πληθωρισμός στη χώρα μας να βρίσκεται κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπογράμμισε.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγγελία του market pass, ο κ. Γαϊτάνης διερωτήθηκε αν θα πρέπει ή όχι μια συνετή και υπεύθυνη κυβέρνηση να στέκεται στο πλάι των πολιτών, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα φέρει όφελος της τάξεως των 120 ευρώ το μήνα για μία τετραμελή οικογένεια. "Θα περίμενα στο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσουν το γεγονός ότι το 2023 το ΑΕΠ της χώρας θα είναι 45 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από το 2018 πού ήταν η τελευταία οικονομική χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη θετική μεταβολή πώς την εξηγούν;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την παρέμβασή του επισήμανε ότι τα 650 εκατομμύρια για το market pass δεν θα δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την έκτακτη εισφορά φορολόγησης των υπερεσόδων των διυλιστηρίων. ""Η κυβέρνηση φορολογεί τους έχοντες και τα δίνει στο 85% των πολιτών που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης", υποστήριξε προσθέτοντας ότι αυτό τελικά γίνεται χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία.