"Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις για να έχει αφήγημα ήττας"

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα, κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο OPEN και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιουργεί εντυπώσεις για να διαμορφώσει αφήγημα ήττας. «Έχει από καιρό αμφισβητήσει τις δημοσκοπήσεις με στόχο να πει ότι δημιούργησαν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να διασωθεί από την ήττα του», πρόσθεσε. 

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι στη Νέα Δημοκρατία αποδέχονται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τονίζοντας ότι είναι «η φωτογραφία της στιγμής». Παράλληλα όμως, σημείωσε, ότι από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός. Ποτέ άλλοτε στη μεταπολίτευση  για υπάρχει τέτοια επίδοση. Θέλω επίσης να θυμίσω ότι το 2019 όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η συζήτηση που γίνεται στο δημόσιο διάλογο τις τελευταίες μέρες δείχνει πως απλή αναλογική δεν προσφέρει σταθερότητα. «Εμείς αυτό που λέμε διαχρονικά είναι ότι η χώρα εξυπηρετείται όταν έχει σταθερές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Στις εκλογές τις 21 Μαΐου θα επιδιώξουμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό που θα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει πολύ πιθανή την αυτοδυναμία», συμπλήρωσε. 

Κλείνοντας την παρεμβασή του ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι το κεντρικό πολιτικό θέμα της επόμενης μέρας είναι η οικονομική σταθερότητα της χώρας. «Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Eurostat για το 2022, όπου αντί για πρωτογενές έλλειμμα, η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση έχει καταφέρει και έχει στηρίξει την κοινωνία. Αυτή την πορεία δε γίνεται να τη διακινδυνεύσουμε με «ΔΗΜΗΤΡΑ», με κλείσιμο τραπεζών και με πισωγύρισμα στο 2015», κατέληξε λέγοντας.