Ο ρεβασινσμός είναι το εργαλείο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα απο τα κεκτημένα των σύγχρονων Δημοκρατιών είναι πως οι πολίτες δεν διαχωρίζονται σύμφωνα με το κόμμα στο οποίο ανήκουν ή ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Στην Ευρώπη τέτοια φαινόμενα δεν υπήρξαν ή ήταν μεμονωμένα. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε όλοι απο την ιστορία μας, πως περιπτώσεις ρεβασινσμού μετά απο εκλογικές

διαδικασίες υπήρξαν ουκ ολίγες φορές στη σύγχρονη ιστορία. Είναι κατάκτηση όμως του σύγχρονου πολιτικού μας συστήματος πως ξεπέρασε αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Τις ξεπέρασε όμως; Η αλήθεια είναι πως τελευταία, στο δημόσιο διάλογο αναδύονται απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μας υπενθυμίζουν πως "η επόμενη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς”. Με τη δήλωση αυτή υπονοούν προφανώς οτι θα κινηθούν με γνώμονα το ρεβασινσμό και ουσιαστικά αποκαλύπτουν οτι αυτό είναι το βασικό εργαλείο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημιουργεί αλγεινή εντύπωση οτι προσπαθούν να μας το θυμίζουν. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έχει ξεχάσει πως με το ρεβασινσμό λειτούργησαν την περίοδο 2015-2019.  Ποιος αλήθεια δε θυμάται τις πάσης φύσεως δηλώσεις του κ. Πολλάκη; Ποιος δε θυμάται την εξεταστική επιτροπή για τα δήθεν σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας; Και φυσικά, ποιος έχει λησμονήσει την εργαλειοποίηση απο το ΣΥΡΙΖΑ ενός υπαρκτού σκανδάλου, αυτό της Novartis, με στόχο την πολιτική και ποινική εξόντωση των αντιπάλων του;

Με αυτές τις δηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που αποδεικνύει στους Έλληνες πολίτες είναι πως δεν έχει διδαχθεί τίποτε απο το παρελθόν του. Η στοχοποίηση και η προσπάθεια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, μόνο και μόνο επειδή είναι αντίπαλοι, δεν ταιριάζει σε Δημοκρατίες αλλά είναι συμπεριφορές που θυμίζουν καθεστωτικές αντιλήψεις.

 Οι συμπολίτες μας ουδέποτε ψηφίζουν με τέτοιες λογικές. Έχουν την ωριμότητα να υιοθετούν τα σωστά κριτήρια. Αξιολογούν τα κυβερνητικά πεπραγμένα και φυσικά επιλέγουν κυβερνητικό πρόγραμμα που τους δημιουργει μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον. Οι Έλληνες έχουν υπευθυνότητα και σωφροσύνη. Το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή την πορεία.