Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τείχος στα σχολεία

Οι βασικές αιτίες που γιγάντωσαν τα άκρα ήταν ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Η επένδυση στη λαϊκή αγανάκτηση προς άγραν ψήφων. Η δημιουργία των πάσης φύσεως “πλατειών της οργής” που θα παρασύρουν στο διάβα τους τους ανάλγητους κυβερνώντες και θα ανακουφίσουν το λαό απο τα βάσανά του.

Αν σε κάτι διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτή τη μέθοδο. Πρέπει όμως κάθε φορά που επενδύει σε αυτή, να αποκαλύπτεται. Χθες ανακοινώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού τον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων. Τα στοιχεία δείχνουν οτι ως μέτρο πρόληψης έχει ανασταλεί η λειτουργία σε μόλις 29 απο τις 14.000 σχολικές μονάδες (0,2%) και σε 207 απο τα 80.000 σχολικά τμήματα (0,25%)!! Τα σχεδόν μηδενικά ποσοστά καταδεικνύουν ότι δεν προκύπτει μεταφορά του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών και δεν υπάρχουν συνθήκες διασποράς. Πράγματι, τα παιδιά έχουν διαφορετική επιδημιολογική συμπεριφορά απο τους ενήλικες και τα μέτρα που εφαρμόζονται αποδίδουν. Όπως το είχαν προβλέψει οι ειδικοί.

Δεν έχω καμία διάθεση πανηγυρισμού. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα. Αναλογίζομαι όμως το λαϊκισμό και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Για του λόγου το αληθές θα μπορούσα να αναφέρω μακρύ κατάλογο δηλώσεων αλλά μου αρκούν μόνο δύο. Στις 20 Σεπτεμβρίου, στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε για το άνοιγμα των σχολείων: “Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα για τις ανάγκες της κοινωνίας, επιμένει σε μία νεοφιλελεύθερη λογική και αυτό φαίνεται στο χώρο της παιδείας και της υγείας, όπου ακολουθεί μία αλλοπρόσαλλη τακτική που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών”. Την 1η Οκτωβρίου, εν μέσω καταλήψεων που ενθαρρύνονται και από το ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος σχολίαζε: “Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το μέλλον της χώρας και το μέλλον θα νικήσει! Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο. Σχολεία με ασφάλεια.”

Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση απο την πρώτη στιγμή έχει επιλέξει να συμβουλεύεται τους ειδικούς και για το λόγο αυτό τα σχολεία λειτουργούν με ασφάλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κινηθεί με τη γνωστή του συνταγή. Στόχευσε στο θυμικό των πολιτών, όπως την περίοδο 2012-2015, κινδυνολόγησε και ενθάρρυνε τις καταλήψεις. Ξεπερασμένες μέθοδοι απο μια παλαιοκομματική ηγεσία που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη χώρα. Η κυβέρνηση κερδίζει σε αξιοπιστία και σοβαρότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται στην αναξιοπιστία.Τα προβλήματα της νέας εποχής εξακολουθούν να είναι σύνθετα και οι απαντήσεις δεν μπορούν να εκφράζονται ούτε απλουστευμένα, ούτε με συνθήματα της δεκαετίας του ’90. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και πολλές φορές τα γεγονότα ορθώνουν τείχος στο λαϊκισμό!

https://tomanifesto.gr/o-laikismos-toy-syriza-vriskei-teichos-sta-scholeia/