Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές γιατί φοβάται ότι θα χάσει τη δεύτερη θέση

Στη τηλεόραση της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά, φιλοξενήθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος σχολίασε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημία και στα θέματα της ακρίβειας.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Τσίπρα για εκλογές, τόνισε ότι οφείλεται στο άγχος του για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. «Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται μια τεράστια ανασφάλεια πλέον, οι ανακατατάξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία του αφαιρούν ζωτικό χώρο», σχολίασε και συμπλήρωσε πως «Γι’ αυτό έσπευσε να ζητήσει εκλογές φοβούμενος ότι θα χάσει τη δεύτερη θέση από το ΚΙΝΑΛ». Υπογράμμισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αυτή είναι η αιτία που προηγείται συστηματικά στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν τρεις φορές στις εκλογές του 2019.

Για τη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δημόσια υγεία, ανεξάρτητα πολιτικού κόστους. Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, τόνισε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρνητές της πραγματικότητας. Ειδικότερα υπενθύμισε την καταψήφιση 17 πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την πανδημία, ανέφερε την ενίσχυση του ΕΣΥ, τόσο σε ΜΕΘ όσο και προσωπικό, αλλά και τον αρνητικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον εμβολιασμό.

Τέλος σε σχέση με το φαινόμενο των αυξήσεων στην αγορά, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρόβλημα που έχει διάρκεια και μέγεθος. Συμπλήρωσε ότι πάνω από 1,3 δισ. ευρώ έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση να ξοδέψει το 2021 για να μειώσει τις επιπτώσεις, ενώ διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν δεν υπήρχε η στοχευμένη κρατική παρέμβαση.