"Νομιμότητα παντού"

Βασική απαίτηση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων διαχρονικά, είναι η σωστή λειτουργία του Κράτους. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες-νόμοι που θα εφαρμόζονται αδιακρίτως.

Η λειτουργία του κράτους είναι κρίσιμος παράγοντας για πολλούς λόγους. Για την κοινωνική συνοχή, για την προστασία του ευάλωτου έναντι της αυθαιρεσίας του ισχυρού, για την αξιοκρατία και για τη δημιουργία θεσμών που προωθούν τη Δημοκρατία και τελικά ισχυροποιούν τη χώρα και της δίνουν προοπτική.

Είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας πάσχει από την εφαρμογή της νομιμότητας. Από τα πρώτα χρόνια της σύστασης του ελληνικού κράτους, μέχρι και σήμερα υπάρχουν μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κάνουν την εφαρμογή των νόμων μια δύσκολη άσκηση. Τελικά όμως, το να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα είναι που θα φέρει οριστικά και αμετάκλητα τη χώρα μας μεταξύ των ισχυρών και ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου.

Είμαι βέβαιος ότι το Μάιο και τον Ιούνιο οι συμπολίτες μας ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη ακριβώς για αυτό το λόγο. Έδωσαν στο κόμμα μας και στον Πρωθυπουργό ένα ισχυρό διαβατήριο για να επιβάλλει τη νομιμότητα και τελικά να κάνει το κράτος αποτελεσματικό και λειτουργικό. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για “νομιμότητα παντού” δείχνει ακριβώς πως ο ίδιος θέτει το νέο εθνικό στόχο αλλά και θέτει εαυτόν σε ηγετικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Εστίες παρασιτισμού υπάρχουν πολλές. Η φοροδιαφυγή, η καταπάτηση του αιγιαλού και η αυθαίρετη δόμηση, οι κακοτεχνίες των δημόσιων έργων, η έλλειψη επαγγελματισμού από τους δημόσιους λειτουργούς και πολλά άλλα, “κρατούν” την κοινωνία μας πίσω και απογοητεύουν τους πολίτες.

Αυτή είναι τελικά η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να κάνουμε στη χώρα και μόνο τότε ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να υλοποιήσει τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό που υποσχέθηκε. Δεν είναι ποτέ αργά και ο πόλεμος για την καταπολέμηση της πάσης φύσεως ανομίας θα έχει πολλές μάχες και απαιτεί χρόνο.

Η κοινωνία όμως το ζητά και ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είναι να το πετύχει. Είμαι σίγουρος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει και αυτό το στοίχημα. 

 

https://www.liberal.gr/politiki/nomimotita-pantoy