"Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις για να ξεπεραστούν οι παθογένειες"

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τις ευθύνες όλων, ζήτησε συγγνώμη και παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να επανεκκινήσουν οι σιδηροδρομικές μεταφορές με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αλλά και να ανασυγκροτηθεί συνολικά ο ΟΣΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ώστε να ελεγχθούν φαινόμενα μη εφαρμογής ωραρίου.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που ξεπάγωσε την περίφημη σύμβαση 717. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας πει γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση το 2016, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός», σχολίασε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια  ο ΟΣΕ ενισχύθηκε με προσωπικό, εξηγώντας ταυτόχρονα πως η σημερινή κυβέρνηση δεν βρήκε κανέναν προγραμματισμό προσλήψεων το 2019.

“Αν τον κ. Τσίπρα τον ενδιέφερε η ουσία και όχι η επικοινωνία, όπως πήγε στο κέντρο τηλεδιοίκησης που κατασκευάζεται τώρα, όφειλε να πάει και στο σταθμαρχείο της Λάρισας όπου λειτουργούσε το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά δεν το έκανε”, υποστήριξε. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της κατάστασης και επανέλαβε ότι περιμένουμε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση. 

Αναφερόμενος στη μη ανταπόκριση του κ. Ανδρουλάκη, στις προσκλήσεις του Πρωθυπουργού για συνάντηση, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήθελε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα αναφέρονται από το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, είναι δικαιολογίες.

https://www.amna.gr/pr-view/280947