Η χυδαιότητα απέκτησε την πολιτική της έκφραση

Οι παλιότεροι έλεγαν πως στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Όσοι θυμόμαστε τα τεκταινόμενα της δεκαετίας του ’80 νομίζαμε πως είχαμε μια άποψη της έντασης και της πόλωσης στην πολιτική. Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων ημερών ξεπερνά σε πόλωση

σε ένταση και σε χυδαιότητα τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα σημείο καμπής. Οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν τελματωμένο, οι εσωκομματικές έριδες πολλές και η αδυναμία να παράξει προγραμματικό πολιτικό λόγο εμφανέστατη. Μήνες τώρα προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Ένα γεγονός να κατηγορήσει την κυβέρνηση. Η καταστροφολογία του κορονοϊού δεν του βγαίνει, όπως και η γκρίνια για την οικονομία ή τα εμβόλια.

Θεώρησε λοιπόν πως βρήκε την ευκαιρία του στο ελληνικό #MeToo. Σε ένα θέμα που ενώνει την ελληνική κοινωνία και θα έπρεπε να ενώνει και το πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν βούρκο. Είναι χαρακτηριστικό πως σε τηλεοπτική εκπομπή, κάλεσα τον Α. Νικολαΐδη, αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει ευθέως τις αθλιότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο και ταυτίζουν τη Νέα Δημοκρατία με την παιδεραστία και αρνήθηκε να το κάνει! Αρκετά όμως με τη λάσπη!

Η υπόθεση του ελληνικού #MeToo ξεκίνησε από την πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να διοργανώσει τη διαδικτυακή εκδήλωση “Σπάσε τη Σιωπή”. Η κυρία Μπεκατώρου βρήκε το σθένος κι έκανε την καταγγελία. Το κουβάρι είχε αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνεχάρει για το θάρρος της και ενθάρρυνε και άλλους να μιλήσουν. Η ενέργεια του πρωθυπουργού ήρθε σε συνέχεια της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα το φθινόπωρο του 2019 και την αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα σεξουαλικής βίας. Η πολιτεία είχε δώσει το μήνυμα στην κοινωνία.
 
Η δήθεν συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη που επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στον κενό και καταρρίφθηκε από τον ίδιο τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παραδέχθηκε πως στις 6 Φεβρουαρίου που έγινε η καταγγελία, την ίδια μέρα παραιτήθηκε ο Δ. Λιγνάδης και η παραίτησή του έγινε δεκτή. Άρα συγκάλυψη δεν υπήρξε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιμένει να υιοθετεί χυδαία ψεύδη.

Σήμερα στη Βουλή θα γίνει μια ανοιχτή συζήτηση. Ο Πρωθυπουργός θα σταθεί υπεράνω της χυδαιότητας του ΣΥΡΙΖΑ και θα απευθυνθεί στους Έλληνες με προτάσεις. Ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να διχάσει τους πολίτες και να εκτροχιάσει τη συζήτηση απο το ουσιαστικό τηςαντικείμενο. Έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Τσίπρας ελπίζω να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν το κάνει θα αποδείξει οριστικά πως η χυδαιότητα στη χώρα απέκτησε την πολιτική της έκφραση.

 

https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/opinions/item/81895-tasos-gaitanis-i-xydaiotita-apektise-tin-politiki-tis-ekfrasi