"Η χώρα προχωρά, η Αντιπολίτευση διολισθαίνει"

Ο Μιτεράν συνήθιζε να λέει πως τα γεγονότα είναι “ξεροκέφαλα”, με την έννοια πως δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Το τελευταίο ατόπημα του κ. Τσίπρα, να αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο μέχρι τις εκλογές επικαλούμενος, δήθεν, δημοκρατική εκτροπή μου φέρνει στο νου τα λόγια του τέως Γάλλου προέδρου.

Δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα των ημερών, αντιπολιτεύονται τον κ. Τσίπρα και το επιχείρημα του. Αν είχαμε κοινοβουλευτική εκτροπή και διαφθορά, η χώρα θα κατέρρεε και αυτό θα αποτυπώνονταν σε όλους τους δείκτες. Αυτή την εβδομάδα όμως αποδείχθηκε πως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά στη διαφάνεια και στη Δημοκρατία τα πηγαίνει καλύτερα από πριν!

Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, η χώρα μας ανέβηκε 16 θέσεις σε 4 χρόνια στον Δείκτη της Διαφθοράς. Η άνοδος αυτή είναι αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης του κράτους αλλά και των πολιτικών αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ποιότητα Δημοκρατίας - Δείκτης Δημοκρατίας

Σε αυτό το δείκτη που μελετά και εκδίδει ο Economist η χώρα μας ανέβηκε 9 θέσεις για το 2022. Μάλιστα η Ελλάδα βελτιώθηκε στις περισσότερες κατηγορίες όπως η εκλογική διαδικασία και ο πλουραλισμός.

Αυτοί οι δύο δείκτες ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απαξιώσει τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία με την αποχώρηση του από το Κοινοβούλιο και την εκφορά ενός τοξικού και διχαστικού λόγου. Αποτελούν δε, ουσιαστική απάντηση στις κατηγορίες που εκτόξευσε προς την Κυβέρνηση και απλώς επιβεβαίωσε κάτι που ξέρουν όλοι οι πολίτες. Η χώρα προχωρά, η Αντιπολίτευση διολισθαίνει.

http://bit.ly/3xqQXOA