"Η θέση της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτη έναντι των εγκληματικών οργανώσεων που απειλούν τη Δημοκρατία μας"

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο ONE Channel και στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα.

Αρχικά, ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής που έρχονται από την νοτιοανατολική Τουρκία και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ΝΔ. Σημείωσε δε ότι η χώρα μας συνδράμει την Τουρκία με κλιμάκια της ΕΜΑΚ που ήδη σώζουν ζωές και ανάλογη πρόθεση έχει για τη Σύρια, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης μίλησε για την διάταξη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με βάση την οποία όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ενδύονται κομματικό μανδύα για να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη διάταξη ούτε ιδεολογίες ποινικοποιεί, ούτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σκοπεύει να περιορίσει. “Μπροστά στην ανάγκη προάσπισης της Δημοκρατίας, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δείξει και ομοψυχία και σοβαρότητα, γιατί αυτό περιμένει από μας η πλειονότητα του ελληνικού λαού", σχολίασε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν εξαιρετικό αυτή η διάταξη να ψηφιζόταν και από τους 300 βουλευτές.

Παράλληλα έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό και συγκεκριμένα ανέφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι χθες, δεν είχε καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε και ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα στη δική του ομιλία.

Τέλος αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών τόνισε ότι αυτό συσχετίζεται με τη διακυβέρνηση του τόπου και πιο συγκεκριμένα αν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την λάβει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Κατέληξε, λέγοντας, πως οι Έλληνες θα συγκρίνουν την περίοδο του κ. Μητσοτάκη που είναι περίοδος προόδου, με την περίοδο οπισθοδρόμησης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.amna.gr/pr-view/278007