"Η σταθερότητα περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της ΝΔ"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα tomanifesto και στο δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη.

Είναι σαφές ότι πλέον βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Πόσο σύντομη ή μακρά μπορεί να είναι; Όλοι αναζητούν την ημερομηνία των εκλογών.

Θα πρέπει κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω ότι σε άλλη μια δέσμευσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα συνεπής προς τον Ελληνικό λαό. Από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης λέμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Επίσης εδώ και ένα χρόνο περίπου ο πρωθυπουργός αναφέρει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού του 2023. Τώρα ποια Κυριακή ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, λίγη σημασία έχει. Σίγουρα από τον Απρίλιο και μετά θα είμαστε σε εκλογικό περιβάλλον. Όμως νομίζω ότι το ενδιαφέρον είναι να ασχοληθούμε με το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο δεν είναι άλλο από τη σταθερότητα της χώρας, η οποία τελικά περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Γαϊτάνη η ΝΔ έχει βάλει ως στόχο την αυτοδυναμία ως προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος. Με ποιο ποσοστό στις πρώτες εκλογές εκτιμάτε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί στις δεύτερες κάλπες;

Στόχος μας είναι από τις πρώτες κάλπες να έχουμε μια καθαρή νίκη, με μια μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ποσοστά γιατί αυτά εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους. Μένουμε στο στόχο μας, που όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός είναι η πρώτη κάλπη να μας φέρει το αποτέλεσμα που θα αντιστοιχεί με το πολιτικό βάρος της τελικής.

Ποια θα είναι η προτεραιότητά σας αν ο λαός σας δώσει εντολή για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία;

Εμείς κατά την προεκλογική περίοδο θα προβάλουμε στους πολίτες το πλούσιο μετρήσιμο κυβερνητικό μας έργο που έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Σας υπενθυμίζω δε, πως ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, το έχουμε κάνει πράξη μετεκλογικά. Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ως Νέα Δημοκρατία ότι θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές μας στον ίδιο δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Βασικός στόχος της επόμενης 4ετίας είναι η αύξηση των μισθολογικών αποδοχών όλων των Ελλήνων και τη σύγκλιση τους με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πότε θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΝΔ διεκδικώντας μια δεύτερη τετραετία;

Ήδη γίνεται πολύ δουλειά στον τομέα αυτό και με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Ήδη το ζήτημα της αύξησης των μισθών το έχουμε θέσει ως στόχο.

Το δικό σας μήνυμα στους πολίτες και ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ποιο είναι;

To δίλημμα των προσεχών εκλογών είναι μεταξύ της προόδου που εκφράζει η ΝΔ και της οπισθοδρόμηση που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης στην οποία έχει βάλει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 2019 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών που είναι η περιοχή μου και για την οποία, όπως αντιλαμβάνεστε, έχω μεγάλο ενδιαφέρον. Έχω τη φιλοδοξία, μέσω μιας νέας μου υποψηφιότητας, να συνεισφέρω στην πρόοδο της περιοχής μου, αλλά και στην πρόοδο της πατρίδας μας.

Η συνένετευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα tomanifesto στις 12 Ιανουαρίου 2023