"Είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για την αυτοδυναμία της ΝΔ"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β' Αθηνών κ. Τάσος Γαϊτάνης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα tomanifesto και το δημοσιογράφο Νίκο Αρμένη. Ακολολουθεί αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης. 

1. Η ΝΔ επιμένει ότι στόχος της στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία. Πόσο εφικτό είναι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με βάση την εικόνα που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις; 

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εξαιρετικά δύσκολος, αφού απαιτείται ένα ποσοστό της τάξεως του 46%. Σε κάθε περίπτωση όμως η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική κάλπη, αφού σ' αυτή οι πολίτες θα δείξουν ποιο κόμμα θέλουν να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός για τα επόμενα 4 χρόνια. Συνεπώς, αυτή η κάλπη θα καθορίσει τις εξελίξεις για την αυτοδυναμία. Τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν οτι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια  πολιτική δύναμη και είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για την αυτοδυναμία!

2. Παρά τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας πολλοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Πως θα τους πείσετε ότι τα καλά νέα στην οικονομία θα έχουν αντίκτυπο και στις τσέπες τους;

Καταρχάς, κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι πολίτες σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι οποίες θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οφείλονται στον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση. Παρόλα αυτά, η καλή πορεία της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, σε αύξηση των εξαγωγών στο 40% του ΑΕΠ, στη δημιουργία 300 χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, σε αυξήσεις στους συνταξιούχους και σε μόνιμη μείωση φόρων. Παράλληλα η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και πρωτοβουλίες όπως το "καλάθι του νοικοκυριού", που βρίσκει απήχηση πλέον και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετριάζουν τις συνέπειες της ακρίβειας.  Τα καλά νέα της οικονομίας δημιουργούν πλεόνασμα που επιστρέφεται σε όλους τους Έλληνες και ειδικά σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Επίσης, όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός, στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η περαιτέρω βελτίωση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, με προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Για να συμβεί όμως αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρηθεί στο δρόμο της προόδου και αυτό μόνο το κόμμα μας το εγγυάται.

3. Θεωρείτε ότι το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα διατηρηθεί ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα στη γειτονική χώρα;

Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως η χώρα μας θέλει καλές σχέσεις με την Τουρκία που όμως θα βασίζονται στην αποδοχή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Θα δούμε αν θα διατηρηθεί αυτό το καλό κλίμα. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε αυτοπεποίθηση, ενώ δεν είμαστε καθόλου αφελείς. Είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας να έχουμε καλές σχέσεις. Ας ελπίσουμε πως θα το έχει κατανοήσει πλέον. Το μέλλον θα δείξει.

4. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους του Νοτίου τομέα ;

Καταρχάς, θα ήθελα να τονίσω ότι αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή η πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσω τη μάχη των προσεχών εκλογών, ως υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ζούμε στην πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της χώρας. Το Ελληνικό, ο Υμηττός, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο Τουρισμός, τα Πανεπιστήμια και οι Πολιτιστικοί Φορείς είναι κάποια από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Η πορεία μου ως Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός μας, η 20ετής επαγγελματική μου πορεία αλλά και η 13χρονη εμπειρία μου στο Δήμο Καλλιθέας, πιστεύω ότι εγγυώνται ότι έχω την ικανότητα, τη γνώση της καθημερινότητας αλλά και το όραμα για να εκπροσωπήσω επάξια την περιοχή μου και παράλληλα να ενισχύσω την πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω σε μια πολιτική με αξίες και αυτό προσπαθώ να το υπογραμμίσω με τη δημόσια παρουσία μου και τον πολιτικό μου λόγο. Θεωρώ πως οι συμπολίτες μου θα αξιολογήσουν θετικά την παρουσία και τη στάση μου και θα με ψηφίσουν να τους εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή! 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023.