Η προτεραιότητα είναι να μην έχουμε κρούσματα

Η πανδημία του κορονοϊού είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που δεν χωρά απλουστευμένες απαντήσεις. Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να το αντιμετωπίσει πρόχειρα και επιφανειακά.

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Παρασκευή φάνηκε απροετοίμαστος και η επίκληση στατιστικών δεδομένων αποκάλυψε την ένδεια των επιχειρημάτων, αντί να του προσδώσει δίκιο. Θα μπορούσα να αναλύσω πολλά απο όσα είπε ο κ. Τσίπρας, όμως θα επικεντρωθώ σε δυο σημεία.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό φορέα EuroMOMO η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με το χαμηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και θα πρέπει να μας ικανοποιεί διότι είμαστε μια χώρα που δεν έχει το καλύτερο σύστημα υγείας και επιπλέον έχει γερασμένο πληθυσμό. Είναι άραγε θέμα κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης ο αριθμός των νεκρών απο τον κορονοϊο; Για εμάς στη ΝΔ δεν είναι. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας αυτό το γεγονός και παρουσιάζοντας “δημιουργική στατιστική” με μόνο στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την τεχνητή αύξηση του αριθμού τους.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ο αριθμός των ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας έχουν αυξηθεί ήδη κατά 87%. Για τον κ. Τσίπρα αυτό δεν είναι αρκετό και δικαίωμά του. Ο κ. Τσίπρας είτε αγνοεί, είτε ξεχνά ηθελημένα οτι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας, θα πρέπει να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ασθενούν οι πολίτες. Ο λόγος για αυτή την επιλογή είναι πως, σύμφωνα με τα στατιστικά, σχεδόν ένας στους δύο συμπολίτες μας που θα καταλήξουν σε ΜΕΘ θα χάσει τη μάχη για τη ζωή! Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας οτι πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι να μην ασθενήσουν οι Έλληνες, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους; Χώρες με καλύτερα υγειονομικά συστήματα από το δικό μας, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, προχωρούν στην εφαρμογή των ίδιων μέτρων για να καταφέρουν να έχουν όσο το δυνατό λιγότερα κρούσματα απο τον ιό!

Ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας για πολλούς ακόμα μήνες. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει ως κοινωνία να μάθουμε να ζούμε μαζί του και να προσαρμόσουμε ανάλογα τη ζωή μας. Θα πρέπει όμως και το πολιτικό σύστημα να προσαρμοστεί διότι δοκιμάζεται η αξιοπιστία του. Φαίνεται όμως οτι στην αξιωματική αντιπολίτευση δε διαθέτουν αντισώματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας και ως εκ τούτου εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στην ασθένεια του λαϊκισμού.

https://newpost.gr/politiki/5fa944f7c434534f61654f3c/arthro-gaitani-sto-newpost-i-proteraiotita-einai-na-min-ehoyme-kroysmata