"Η πρόταση δυσπιστίας ήταν δώρο του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση"

"Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν έναν ρυπαρό και τοξικό λόγο κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και ακούστηκαν ύβρεις. Είναι τόσο μεγάλο το μίσος τους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του, που ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του, λένε ότι είναι αρχηγός ενός παρακράτους" τόνισε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης στο Real 97,8 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλία Κάντζου.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων τέθηκε στη σωστή του διάσταση από την Κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις παρακολουθήσεις, ούτε ήρθε σε γνώση του κάτι σχετικό. "Νομίζω ότι σε πολιτικό επίπεδο η συζήτηση αυτή κλείνει και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Πρωθυπουργό", συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως κ. Τσίπρας δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Πρωθυπουργός. Για παράδειγμα διερωτήθηκε που βρήκε ο κ. Τσίπρας τα έξι ονόματα και πως γίνεται ο ίδιος να ήξερε πράγματα που δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός; Εξήγησε πως για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των επισυνδέσεων, η κυβέρνηση έφερε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΕΥΠ, το οποίο είναι ανάλογο με το ευρωπαϊκό. Τόνισε δε οτι η μόνη αρμόδια για να ερευνήσει τι έχει συμβεί,  είναι η Δικαιοσύνη. 

Σχολιάζοντας επίσης ο κ. Γαϊτάνης την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση βγήκε απόλυτα ωφελημένη από αυτή. "Έγινε σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων της ΝΔ, με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ., ενώ παράλληλα αναδείχθηκε περίτρανα, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία δυνατότητα να μιλήσει για το παρελθόν και να υποστηρίξει το κυβερνητικό του έργο, ούτε έχει να πει τίποτα και για το μέλλον της χώρας", συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε πως απέναντι στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση παράγει έργο. Για παράδειγμα ανέφερε ότι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει ότι 3,5 χρόνια τώρα έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις και ο αριθμός των εργαζομένων, ενώ και οι μισθοί είναι καλύτεροι σε σχέση με το 2019. Κατέληξε λέγοντας οτι οι Έλληνες πολίτες ξέρουν οτι έχουν μια σοβαρή και στιβαρή κυβέρνηση που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου, να εκσυγχρονίσει τη χώρα και να την πάει μπροστά.