"Η Νέα Δημοκρατία κοιτά το παρόν και το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μόνο με το παρελθόν"

Για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης στο Kontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αποκλείεται η συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να εξαντλήσει τα όρια του Συντάγματος ώστε να μην επιτραπεί σε τέτοιου είδους οργανώσεις να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Παράλληλα επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. «Θα πρέπει κάποια στιγμή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην τοποθετούνται στη λογική του εντυπωσιασμού και των εφήμερων μικροκομματικών κερδών. Οι πολίτες περιμένουν σοβαρότητα και όλοι θα κριθούν από τη στάση τους», σχολίασε χαρακτηρίστηκα. Απαντώντας δε σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση καθυστέρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της και κατά συνέπεια δεν καθυστέρησε καθόλου.

Υπενθύμισε δε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση συνέλαβε τα μέλη της Χρυσής Αυγής και η τωρινή κυβέρνηση επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η Δίκη. «Το κόμμα μας παίρνει σαφής αποστάσεις από την άκρα δεξιά, από τα ναζιστικά μορφώματα, από τη Χρυσή Αυγή. Έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά σημείωσε ότι η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά σε μια θρησκευτική τελετή, φανερώνει πολιτική αδυναμία. Συμπλήρωσε δε ότι το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί οριστικά και κανένας δεν νοσταλγεί να επιστρέψουμε σε άλλες εποχές. Σήμερα για παράδειγμα υπογράμμισε πως έχουν πολύ μεγάλη σημασία τα αποτελέσματα της ΕΡΓΑΝΗΣ που δείχνει ότι περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς σε σχέση με το 2019, το γεγονός ότι η χώρα δανείστηκε για το 10ετες ομόλογο με πολύ καλούς όρους και ότι η ανεργία έχει μειωθεί πάνω από έξι ποσοστιαίες μονάδες. «Όλα αυτά είναι που ενδιαφέρουν τον πολίτη. Η πολιτική αφορά το παρόν και το μέλλον. Αυτοί που πολιτεύονται κοιτώντας στο παρελθόν αποτυγχάνουν», υποστήριξε.

Κλείνοντας της παρέμβασή του και μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων  επισήμανε πως για το θέμα αυτό η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες για να θωρακίσει θεσμικά τη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Εξήγησε δε πως για το παρελθόν αρμόδια για να διαλευκάνει την υπόθεση είναι η Δικαιοσύνη και αναμένουμε το αποτέλεσμα της ερευνάς της. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν επιλέξει να υπονομεύσουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κατ’ επέκταση το Στράτευμα, βασιζόμενοι σε ατεκμηρίωτα και αναξιόπιστα δημοσιεύματα.

https://www.amna.gr/pr-view/276554