"Η ΝΔ εγγυάται τη σοβαρότητα και τη μετριοπάθεια - Ο ΣΥΡΙΖΑ την τοξικότητα"

Η χυδαία και φασιστική επίθεση του Παύλου Πολάκη σε δικαστικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους είναι το επιστέγασμα της τοξικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου την περίοδο που διανύουμε. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αντιθέτως, είναι εκείνος που εξέθρεψε το φαινόμενο Πολάκη και ταυτίστηκε μαζί του. Ο κ. Πολάκης όλα αυτά τα χρόνια, έλεγε όσα ο κ. Τσίπρας ήθελε να πει και δεν μπορούσε.

Ας μην ξεχνάμε, πως πρώτος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει το αλήστου μνήμης "Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν”. Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που έθεσε στους πολιτικούς του αντιπάλους την ταμπέλα του εχθρού και για αυτό το λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζουν τις χυδαίες δηλώσεις του κ. Πολάκη, αλλά τις ανάγουν στο επίπεδο της "προσωπικής πολιτικής”.

Η πατρίδα μετά από όσα πέρασε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Η χυδαιότητα και ο λαϊκισμός υποβιβάζουν το δημόσιο διάλογο και διώχνουν τους πολίτες μακριά από την πολιτική. Σημασία δεν έχει τι θα κάνει τελικά ο κ. Τσίπρας με τον κ. Πολάκη. Ό,τι και να κάνει είναι πλέον αργά. Οι πολίτες γνωρίζουν πως οι δυο τους είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η κοινωνία να στείλει το μήνυμά της στις εκλογές που έρχονται σε λίγες εβδομάδες. Θέλουμε "Πολάκηδες” στο κοινοβούλιο και κόμματα που χρειάζονται αυτό τον τοξικό λόγο για να εκφραστούν, ή θέλουμε αντιπροσώπους με ήθος και επίπεδο που μπορούν να τοποθετούνται με σοβαρότητα και ωριμότητα στο δημόσιο διάλογο; 

Θέλουμε πολιτική κριτική που θα είναι σκληρή και θα βασίζεται σε στοιχεία και τεκμήρια ή πολιτικούς που θα εκφράζονται απαξιωτικά και υβριστικά και θα μετατρέπουν το κοινοβούλιο σε αρένα που θα επικρατεί αυτός που φωνάζει περισσότερο;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εγγυώνται υψηλό επίπεδο δημοσίου λόγου. Όσο και αν οι αντίπαλοί μας επιθυμούν να μας ρίξουν στην κατηφόρα της χυδαιότητας, εμείς δε θα ακολουθήσουμε. Θα επιμείνουμε στη σοβαρότητα και στη μετριοπάθεια. Εμείς εγγυόμαστε τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τον Πολακισμό.