"Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης της, αλλά ο κ. Τσίπρας όχι"

Στη τηλεόραση της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο φιλοξενήθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι σήμερα το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, είναι η απόδοση των ευθυνών, η επανέναρξη του συγκοινωνιακού έργου με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η ανάταξη του ΟΣΕ. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι απαιτείται αλλαγή των δομών του Οργανισμού Συγκοινωνιών για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος καθώς πίσω από τα ατομικά λάθη κρύβονται υπηρεσιακές αστοχίες.

Παράλληλα, ο κ. Γαϊτάνης εξήγησε πως ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή μίλησε για διαχρονικές ευθύνες και παθογένειες και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων. Πρόσθεσε δε πως προφανώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τις ευθύνες που τις αναλογούν και τις οποίες αναλαμβάνει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε πως αντί οι πολιτικές δυνάμεις να κάνουν την αυτοκριτική τους, όπως έχει συμβεί με το κυβερνών κόμμα, έχουμε τον κ. Σπίρτζη να λέει ότι επί των ημερών του όλα ήταν καλά στους Σιδηροδρόμους. «Το στοιχείο της πολιτικής ευθύνης περιέχει και την αυτοκριτική και κάτι τέτοιο από το ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γαϊτάνης σχολίασε ότι για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και το «ποτέ ξανά» να γίνει πράξη, πρέπει να σκύψουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το κεφάλι και να δουλέψουμε εποικοδομητικά, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή και σύγχρονο ΟΣΕ.

«Η δική μας κυβέρνηση τα έχει βάλει πολλές φορές με τέτοιου είδους παθογένειες», υποστήριξε ο κ. Γαϊτάνης αναφέροντας ως παράδειγμα το επίπεδο βελτίωσης που υπάρχει σήμερα στη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ και την Πολιτική Προστασία, έναντι της κατάστασης που υπήρχε το 2019.

https://www.amna.gr/pr-view/280500