Η Ελλάδα ανακτά κύρος και βαρύτητα στο διεθνές περιβάλλον!

Η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο δεν είναι συνηθισμένο γεγονός. Η δεύτερη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού εντός της ίδιας θητείας είναι πρωτόγνωρο γεγονός, όπως και η πρόσκληση να εκφωνήσει ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Αυτά τα δύο στοιχεία καταδεικνύουν το κύρος που απολαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και την αυξημένη γεωπολιτική σημασία που έχει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.

Βασισμένος σε αυτά τα δύο γεγονότα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στις ΗΠΑ ως ηγέτης μιας χώρας με αυτοπεποίθηση, που δεν ετεροπροσδιoρίζεται και που έχει γνώση του θετικού ρόλου που διαδραματίζει πλέον η Ελλάδα στην ΕΕ, αλλά και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ευρύτερα.Ο πρωθυπουργός δεν πηγαίνει να συναντήσει τον πρόεδρο Μπάιντεν ως ηγέτης μιας χώρας που βρίσκεται υπό κρίση, ούτε θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη σαν ένα βήμα μόνο και μόνο για να καταγγείλει τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ θα αναδείξει τον ρόλο και τη σημασία της Ελλάδας. Θα αναδείξει ότι η χώρα μας μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει η Ελλάδα στη νέα ενεργειακή πραγματικότητα, αλλά και τη συνεισφορά μας στις αξίες του δυτικού πολιτισμού, στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. Η Ελλάδα είναι ένα μέλος της ΕΕ που μπορεί πλέον να έχει ηγετικό ρόλο σε όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά σχέδια, αλλά και μέλος του ΝΑΤΟ με ξεκάθαρη στάση υπέρ της συμμαχίας. Τελικά, η Ελλάδα ανακτά κύρος και βαρύτητα στο διεθνές περιβάλλον.

https://tomanifesto.gr/i-ellada-anakta-kyros-kai-varytita-sto-diethnes-perivallon/