"Γιατί αξίζει η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία"

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και τώρα οι πολίτες θα πρέπε να συγκρίνουν και να κρίνουν το έργο και τις πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής μας, με τα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αν θα έπρεπε να περιγράψω την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. θα έλεγα πως ο Μητσοτάκης διαχειρίστηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις εξωγενείς κρίσεις και υλοποίησε στο ακέραιο τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Σε αντίθεση, ο κ. Τσίπρας διαχειρίστηκε με αποτυχία τις κρίσεις που δημιούργησε ο ίδιος στη χώρα και δεν υλοποίησε καμία του υπόσχεση.

Η Νέα Δημοκρατία μείωσε πάνω απο 50 φόρους και εισφορές, έφερε επενδύσεις και δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Δημιούργησε ένα νέο σύγχρονο σχολείο. Με νέα προγράμματα σπουδών, με 25.000 νέους εκπαιδευτικούς, με σύγχρονες υποδομές, με επέκταση του ολοημέρου και με αξιολόγηση παντού.

Αντιμετωπίσαμε το Μεταναστευτικό και τα σύνορα της πατρίδος φυλλάσονται αποτελεσματικά. Ενισχύσαμε την Εθνική Άμυνα της χώρας με σύγχρονα οπλικά συστήματα και στην εξωτερική πολιτική επιλύσαμε εκκρεμότητες ετών και ισχυροποιήσαμε το διεθνές αποτύπωμα της χώρας.

Το gov.gr είναι μια κατάκτηση με 1.500 ψηφιακές υπηρεσίες, κάνοντας την καθημερινότητα των πολιτών πολύ πιο εύκολη. Το κοινωνικό κράτος ενισχύθηκε με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ, με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και τον προσωπικό βοηθό για τα ΑμεΑ. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα προστατευτούν πλέον από κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία μέσω της ψηφιακής κάρτας. Οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού και των συντάξεων βοηθούν τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό, ενώ κατά τη περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίση και το κράτος στάθηκε στο πλευρό των πολιτών διαθέτοντας 56 δις ευρώ.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για όσα πετύχαμε. Αυτά όμως είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των όσων καταφέραμε και με επιχείρημα τα πεπραγμένα μας, ζητάμε την ψήφο των πολιτών για μια νέα κυβερνητική θητεία. Για να συνεχίσουμε τις πολιτικές αύξησης των μισθών, για να φτιάξουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να προχωρήσουμε τις πολιτικές εκσυγχρονισμού του Κράτους και να διευρύνουμε τις πολιτικές στήριξης υπερ των νέων, χρειαζόμαστε την ψήφο των Ελλήνων. Η πρόοδος και η σταθερότητα της χώρας εξυπηρετούνται με αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ.. Να γιατί αξίζει η ψήφος στο κόμμα μας!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την 28η Απριλίου 2023.