“Γενναία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά”

Στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ευγενίδη και Νίκο Καμακάρη, φιλοξενήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.  

Ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή τόνισε ότι εξάγονται δύο βασικά συμπεράσματα. Καταρχάς πως έχουμε μια γενναία θεσμική απάντηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της διακίνησης των κακόβουλων λογισμικών και δεύτερον, ότι όλες οι καταγγελίες του κ. Τσίπρα εναντίον του πρωθυπουργού για το ζήτημα των υποκλοπών εξακολουθούν να μη συνοδεύονται από στοιχεία. Δεν έχει στοιχεία ο κ. Τσίπρας να τεκμηριώσει τις κατηγορίες, σχολίασε χαρακτηριστικά.  

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι από τη συζήτηση έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός προς τον κ. Τσίπρα. Για ποιο λόγο έγιναν οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 όπου μειώθηκαν οι ποινές ή το λόγο που αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα. “Για όλα αυτά απαντήσεις δεν δόθηκαν”, επεσήμανε ο κ. Γαϊτάνης.

Κλείνοντας την παρέμβαση του για το ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε οτι απέναντι στις αυθαίρετες και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση φέρνει νόμο με επτά σημαντικές τομές, ενώ παράλληλα βάζει τάξη στο ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών. "Είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που κάνει κάτι τέτοιο και προφανώς είναι από τα θετικά στοιχεία που πρέπει να της πιστωθούν", κατέληξε.

https://www.amna.gr/pr-view/274339