" Έχουμε πρόγραμμα για την Υγεία"

Ακολουθεί συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα κ. Τάσου Γαϊτάνη στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. 

1.Αυτοδυναμία ή τρίτη κάλπη τον Αύγουστο. Πιστεύετε αντέχουν οι πολίτες;

Για αυτό ακριβώς λέμε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης κι επειδή, ύστερα και από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα, η μόνη επιλογή είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Διαφορετικά υπάρχει ισχυρή πιθανότητα τρίτων εκλογών, προφανώς. Θεωρώ όμως πως οι πολίτες είναι πιο ώριμοι από μέρος του πολιτικού συστήματος. Αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ έχει το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και είμαι αισιόδοξος πως θα μας δώσουν εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

2. Τα προβλήματα στη υγεία διαχρονικά δεν έχουν εξαλειφθεί. Έχει  ευθύνες η ΝΔ;

Η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ τις δυσκολίες που υπάρχουν. Προφανώς και δε λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά έγινα πολλά αυτά τα 4 χρόνια. Το 2019 οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία ήταν 3,8 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι 5,2 δισ. ευρώ. Το 2019, το υγειονομικό προσωπικό στο Ε.Σ.Υ. ήταν 100.000 και σήμερα είναι 107.500. Παράλληλα, δώσαμε στα περιφερειακά νοσοκομεία τη δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς. Επίσης δόθηκαν μισθολογικά κίνητρα σε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό ώστε να εργαστούν στα νησιά. Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάξαμε τον εκσυγχρονισμό των 80 ΤΕΠ των νοσοκομείων και των 156 Κέντρων Υγείας. Στο πρόγραμμά μας έχουμε την πρόσληψη 10.000 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ. Στοχεύουμε οι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Προφανώς και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, αλλά μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο για να ξεπεράσει τις παθογένειες.

3. Μήπως κάποιοι μπερδεύουν τα πανεπιστημιακά έδρανα με τα έδρανα της Βουλής;

Καμία φορά συμβαίνει αλλά τουλάχιστον για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι αποδεκτό.  Ο κ. Πνευματικός εξέφρασε προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και ούτε αποτελούν μέρος του προγράμματός μας. Ο κ. Πνευματικός αναγνώρισε το λάθος του. Ζήτησε συγγνώμη και αποσύρθηκε από την προεκλογική μάχη και ακόμα και αν εκλεγεί βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του.

4. Την επόμενη μέρα πως την σχεδιάζετε για το Νότιο Τομέα της Αθήνας;

Ο Νότιος Τομέας έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Το παραλιακό μέτωπο, το έργο στο Ελληνικό, μέρος του Υμηττού, Πανεπιστήμια, μεγάλους εμπορικούς δρόμους, επιχειρηματικότητα, πολιτιστικούς φορείς και τουρισμό. Αυτό που λείπει είναι ένα ολιστικό σχέδιο μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης, αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών για να αξιοποιηθούν αυτά τα πλεονεκτήματα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και, παράλληλα να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής. Φιλοδοξώ να συμβάλλω στη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου!

 

Η συνένετευξη δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου 2023