"Εθνική αναγκαιότητα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας"

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Τάσος Γαϊτάνης, παραχώρησε συνέντευξη στο Euro2day.gr και το δημοσιογράφο Φίλιππο Πανταζή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης. 

Για ποιο λόγο οι πολίτες να δώσουν την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να συνεχίσουν τη διακυβέρνηση της χώρας;

Η κυβέρνηση μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια εφαρμόζει πολιτικές που παράγουν θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες. Για παράδειγμα σας αναφέρω την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, τη δημιουργία 300 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου. Είμαστε η πολιτική δύναμη που εγγυόμαστε την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα του τόπου. Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ καλύτερη από το 2019. Δεν έγιναν όλα τέλεια, αλλά οι Έλληνες ξέρουν ότι σήμερα το τιμόνι της χώρας το κρατά το σταθερό χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα επιλέξουν την σταθερότητα και την προοπτική που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει.

Ποιο είναι το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαΐου; Με ποιο κριτήριο εκτιμάτε ότι θα ψηφίσει το εκλογικό σώμα;

Στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες πρώτα θα επιλέξουν ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει τη χώρα. Γι’ αυτό εμείς στην κάλπη της 21ης Μαΐου ζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος, αυτή είναι η δική μας επιδίωξη. Η νίκη μας δεν θα είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά είναι εθνική αναγκαιότητα. Το δίλημμα της κάλπης λοιπόν είναι αν θα πάει η χώρα μπροστά ή αν θα γυρίσει πίσω, αν θα έχουμε για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι φοβάται να αντιπαρατεθεί μαζί του σε ένα μεταξύ τους debate. Τι απαντάτε;

Άποψή μας, την οποία εκφράσαμε και στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, ήταν ότι πριν από την κάλπη της απλής αναλογικής θα έπρεπε να γίνει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τελικά αυτή ήταν και η απόφαση που πάρθηκε. Θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για debate μόνο μεταξύ των δύο πρώτων απορρίφθηκε από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας ήταν αντίθετος σε ότι υποστηρίζει τώρα και ζητούσε debate με όλους. Για άλλη μια φορά είναι προφανής η ασυνέπειά του. Παράλληλα θα πρέπει όλοι όσοι πιστεύουν στην κάλπη της απλής αναλογικής να πουν στον ελληνικό λαό με ποιο τρόπο θα συγκυβερνήσουν και αυτό το debate είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει αυτή η συζήτηση. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 100 ώρες συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας φόβος. Γίνεται το θεσμικά και πολιτικά επιβεβλημένο.

Εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και δεν προκύψει και πάλι αυτοδυναμία, υπάρχει περιθώριο συνεργασίας της ΝΔ με κάποιο κόμμα ή θα πάμε σε νέες κάλπες;

Οι δεύτερες εκλογές θα δείξουν αν θα κυβερνηθεί ο τόπος από αυτοδύναμη κυβέρνηση ή από κυβέρνηση συνεργασίας. Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί την ετυμηγορία των πολιτών.

Εσείς, προσωπικά, τι το διαφορετικό και το νέο έχετε να προσφέρετε; Γιατί να σας επιλέξουν οι ψηφοφόροι;

Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου η οποία προέρχεται από την κοινωνία, μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών, με ήθος και αξιοπρέπεια. Η πορεία μου ως Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η 13χρονη εμπειρία μου στο Δήμο Καλλιθέας, αλλά και η 20ετή επαγγελματική μου πορεία αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το τι μπορώ να προσφέρω τόσο στην παράταξη, όσο και στην περιφέρεια του Νοτίου Τομέα. Έχω θέληση, ικανότητες, γνώση αλλά και το όραμα για να εκπροσωπήσω επάξια την περιοχή μου και παράλληλα να ενισχύσω την πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας. Πιστεύω σε μια πολιτική με αξίες και αυτό είναι που προσπαθώ να υπογραμμίσω με τη δημόσια παρουσία μου και τον πολιτικό μου λόγο.

Ποιες οι προτεραιότητές σας για το Νότιο Τομέα της Αθήνας;

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο Νότιος Τομέας είναι η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της χώρας. Έχουμε το project του Ελληνικού που τρέχει με γοργό ρυθμό, τον Υμηττό, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, την εγκατάσταση του νέου Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, τις μαρίνες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, τα Πανεπιστήμια, τις επεκτάσεις του Μετρό προς Ζωγράφου, Καισαριανή και Καλλιθέα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος. Πρόκειται για μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, για τα οποία όμως απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο προκειμένου να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να ανεβάσουν ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα για όλους.