Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη για τη συνεχή μείωση της ανεργίας

Η συνεχής μείωση της ανεργίας είναι δείκτης της ορθής πολιτικής της κυβέρνησης

Tα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν σημαντική μείωση της ανεργίας στη χώρα μας. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνεχή αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τον Φεβρουάριο η ανεργία στη χώρα μας υποχώρησε ακόμη περισσότερο, στο 11,9% από 12,8% που ήταν τον Ιανουάριο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η υποχώρηση που καταγράφεται στη νεανική ανεργία, η οποία διαμορφώθηκε στο 31,1%, έναντι 40,2% τον Φεβρουάριο του 2021.

Είναι προφανές ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα είναι απόρροια της επιλογής της κυβέρνησης να προστατέψει τις θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, να κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, να μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και να προωθήσει πολιτικές για την κατάρτιση των ανέργων.

Δεν πανηγυρίζουμε, όμως μπροστά στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης απαντάμε με πράξεις που έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε πως η κοινωνία δοκιμάζεται. Μένουμε μακριά από τα ψεύδη και την ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανακουφίσουμε τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται την πρόοδο της χώρας!

https://www.liberal.gr/politics/gaitanis-i-sunechis-meiosi-tis-anergias-einai-deiktis-tis-orthis-politikis-tis-kubernisis/441014