Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη για την Άνοδο της Ελλάδας στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς τα τελευταία 4 χρόνια

Ακολουθεί δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα Tomanifesto. 

Όταν σαν αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευε στο εξωτερικό, συνομιλούσε και με νέους Έλληνες που είχαν φύγει τον καιρό της κρίσης. Στο ερώτημα που τους έκανε ποια θα ήταν η προϋπόθεση για να γυρίσουν, η απάντηση ήταν ότι πρέπει η χώρα να έχει περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019, η Ελλάδα κάνει σοβαρά βήματα προόδου και στον τομέα της διαφάνειας. Όπως πιστοποιεί η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, η χώρα μας έχει ανεβεί 16 θέσεις, σε σχέση με το 2018, στον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς

Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα προόδου που έχουν γίνει, αυξάνουν τον πήχυ. Οφείλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Με περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες και πιο σύγχρονες πολιτικές αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Η έκθεση αυτή όμως είναι άλλη μια απάντηση στην ισοπεδωτική αντιπολίτευση που παρουσιάζει την χώρα ως διεφθαρμένη και, ουσιαστικά, χωρίς θεσμούς. Η ΝΔ προχωρά μπροστά και εκσυγχρονίζει τη χώρα προς όφελος όλων των πολιτών.

 

Η δήλωση δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση στις 02 Φεβρουαρίου του 2023.