"Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει πρόοδος και σταθερότητα για τον τόπο"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στο StarChannel και στο δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Ερωτώμενος για το διακύβευμα των προσεχών εκλογών, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι ψηφίζοντας οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν τόσο το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, όσο και τον Πρωθυπουργό που θα το υλοποιήσει. Αντίθετα, υποστήριξε, οι πολίτες που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν ποιος είναι ο προτεινόμενος Πρωθυπουργός και συνεπώς δεν ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν. Εξήγησε δε ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενώ ο κ. Τσίπρας επαγγέλλεται μια δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση, δεν διευκρινίζει ούτε με ποιους θα την κάνει και ούτε την προγραμματική συμφωνία που θα τη διέπει.

«Εμείς λέμε ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα παραλυσίας. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ταυτόχρονα το παράδειγμα της Βουλγαρία, όπου τόνισε πως μέσα σε δυο χρόνια έχουν γίνει πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά πιστεύει στις ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις και στην κάλπη της απλής αναλογικής αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. 

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε πως οι πολίτες βλέπουν τα θολά μηνύματα που εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα έχει ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης για να συνεχιστεί η πρόοδος και η σταθερότητα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Δεν πρέπει να γυρίσουμε σε περιόδους και πολιτικές που οι Έλληνες έχουν απορρίψει», συμπλήρωσε. Κατέληξε λέγοντας ότι οι πολίτες την 21η Μαΐου θα δώσουν ισχυρό μήνυμα νίκης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

https://www.amna.gr/pr-view/281968