"Ασφάλεια και οικονομική σταθερότητα"

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σα να ζήσαμε τριάντα! Η πανδημία του κορονοϊού, οι σοβαρές ελληνοτουρκικές κρίσεις και οι απειλές, το μεταναστευτικό στον Έβρο και στα νησιά, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η μεγάλη ενεργειακή κρίση είναι τα γεγονότα που έχουν σηματοδοτήσει την εποχή μας.

Μέσα σε αυτό το θυελλώδες σκηνικό, η Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προχωρά με πυξίδα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη την περίοδο 2015-2019, η χώρα έχει σχέδιο και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να καταφέρει να φτάσει με ασφάλεια σε ήρεμα νερά.

Νομίζω ότι τρία χρόνια πριν και ο πλέον αισιόδοξος θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως τέτοιου είδους κρίσεις θα πλήγωναν βαθύτατα την ήδη τραυματισμένη, από τα μνημόνια, οικονομία και θα την έστελναν ακόμα πιο πίσω από εκεί που την πήγε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη και του λόγου το αληθές το πιστοποιεί ο προϋπολογισμός του 2023 που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτόν η οικονομία αναπτύσσεται αργά και σταθερά. Το 2023 το ΑΕΠ θα φτάσει στα επίπεδα του 2010. Σε σχέση με το 2018 -τελευταίο έτος ΣΥΡΙΖΑ- θα αυξηθεί κατά 45% ή 25 δισ. ευρώ! Για φέτος, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι διπλάσιος του ευρωπαικού μέσου όρου.

Η ανεργία μειώνεται και οι άμεσες ξένες επενδύσεις ήδη καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ. Οι εξαγωγές έφτασαν στο 40% του ΑΕΠ και η Ελλάδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, εξάγει περισσότερο από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία! Απόρροια όλων αυτών είναι η ανεργία να μειώνεται δραματικά, ενώ και το εισόδημα των νοικοκυριών στηρίζεται με τις μειώσεις φόρων, τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και τις ενισχύσεις έναντι της ενεργειακής κρίσης.

Εκτός όλων αυτών, το δημόσιο χρέος μειώνεται εντυπωσιακά και ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι απόλυτα εφικτός. Επιπρόσθετα, όλοι οι ξένοι παράγοντες μιλούν με εξαιρετικά λόγια - αν όχι με θαυμασμό - για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Τι πιστοποιούν τα παραπάνω; Πως η χώρα με σοβαρότητα και αξιοπιστία αλλάζει σελίδα. Η Ελλάδα σταματά να είναι πηγή προβλημάτων και γίνεται μια χώρα που μπορεί να προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και να πρωτοπορεί.

Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να εξασφαλίσει ασφάλεια και σταθερότητα σε δύσκολους καιρούς. Παρά τις δυσκολίες η χώρα πηγαίνει μπροστά και η πορεία της δε θα ανακοπεί. Η δύσκολη αρχή έγινε και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για όλους τους Έλληνες.

https://www.capital.gr/me-apopsi/3684714/asfaleia-kai-oikonomiki-statherotita