Απόκτηση Αμυντικού Υλικού απο τις ΗΠΑ

Η απόκτηση των F-35 και λοιπού αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ είναι μια εθνική επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πριν μερικά χρόνια, η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα στα F-35 και η Ελλάδα εξερχόταν “τραυματισμένη” από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τις ένοπλες δυνάμεις της σε εξοπλιστικό μαρασμό.

Από το 2019 η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας, άλλαξε τα δεδομένα στην περιοχή μας και ανέδειξε την εικόνα μιας ισχυρής και αξιόπιστης Ελλάδας που μπορούσε να διαδραματίσει ουσιαστικό γεωπολιτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μας. Αποκορύφωμα της διπλωματικής προσπάθειας ήταν η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το 2022 και η εμπνευσμένη ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπου ανέδειξε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και παράλληλα, υπογράμμισε, τον ενεργητικό ρόλο και τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας της Ελλάδος.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα προσωπική επιτυχία του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ο Μητσοτάκης ενδυναμώνει την πατρίδα σε δύσκολες διεθνείς συνθήκες και δημιουργεί προοπτική για το μέλλον.

Σήμερα δεν έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα. Δείχνουμε όμως πως για κάθε δυσκολία μπορούμε να δημιουργούμε τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Θαύματα δεν γίνονται στη ζωή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς σκληρά υπό ένα σχέδιο. Μόνο τότε έχεις αποτελέσματα και ελπίζεις σε ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτό είναι κάτι που από το 2019, το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από την ομιλία του ΠΘ στο Αμερικανικό Κογκρέσο το 2022.