"Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη και την επίθεση εναντίον του Θ. Πλεύρη"

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα, κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και το δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αφωνία τόσο για την υπόθεση του κόμματος "Κασιδιάρη", όσο και για τη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε ο κ. Πλεύρης και η οικογενειά του και αυτό δείχνει πως έχει επιλεκτική κρίση στα φαινόμενα βίας", τόνισε ο κ. Γαϊτάνης. Ειδικότερα σημείωσε ότι για την υπόθεση του ναζιστικού μορφώματος, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με στόχο να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να αποκλειστεί η εγκληματική οργάνωση από το να συμμετέχει στις εκλογές και να προσπαθήσει να αλώσει τη Δημοκρατία. 

Παράλληλα διερωτήθηκε τι εμπόδισε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να πράξει αναλόγως με τη Νέα Δημοκρατία και να καταθέσει και αυτό τις αντιρρήσεις του για να αποκλειστεί το κόμμα "Κασιδιάρη" από τις επόμενες εκλογές. "Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του έχει επιλέξει να είναι μια Δημοκρατική εξαίρεση στην ανόρθωση τείχους για τον αποκλεισμό των εγκληματιών από τη Βουλή", πρόσθεσε. Συμπλήρωσε δε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν τήρησε ανάλογη στάση, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι το 2014 ως αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποίησε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Σταύρος Δήμας ώστε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. "Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, λέω όμως ότι ψαρεύει στα θολά νερά και χαϊδεύει αυτό το ακροατήριο γιατί προσδοκά ψήφους και εκλογικά οφέλη", υπογράμμισε. 

Κλείνοντας την παρεμβασή του ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε οτι η μη καταδίκη του χθεσινού επεισοδίου εις βάρος του κ. Πλεύρη και της οικογενειάς του από το ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσεται στη λογική του "Πολακισμού" και του "Τραμπισμού αλά Γκρέκα" που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισαγάγει στο δημόσιο διάλογο την τελευταία τετραετία. Κατέληξε λέγοντας ότι η ανοχή σε κάθε μορφής βία θα έπρεπε να είναι αυτονοήτως καταδικαστέα από όλα τα κόμματα.